Країни ОПЕК+ продовжили більшість своїх скорочень видобутку нафти

Крaїни OПEК+ пoгoдилися в нeділю прoдoвжити більшість свoїx скoрoчeнь видoбутку нaфти нa 2024 рік, aлe пoчaти їx пoeтaпнe скaсувaння в 2025 рoці, oскільки група прагне підтримати ринок возьми тлі повільного зростання світового попиту.

Насчет це пише Reuters.

"Ціни бери нафту торгуються на рівні близько 80 доларів из-за барель, що нижче, ніж потрібно багатьом членам ОПЕК+ во (избежание збалансування своїх бюджетів. Занепокоєння щодо повільного зростання попиту в Китаї, найбільшому імпортері нафти, тисне бери ціни поряд зі збільшенням запасів нафти в розвинених країнах", — пише агентство.

Наразі члени ОПЕК+ скорочують видобуток загалом в 5,86 млн барелів держи добу, або близько 5,7% світового попиту.

Скорочення включає 2 млн барелів для добу всіма членами ОПЕК+, перший круг добровільного скорочення дев'ятьма членами в 1,66 млн б/д і другий период добровільного скорочення вісьмома членами в 2,2 млн б/д.

ОПЕК+ продовжила перший схватка скорочень до кінця 2025 року з кінця 2024 року, йдеться в заяві групи.

Вона також погодилася продовжити третій схватка добровільних скорочень до третього кварталу 2024 року, повідомили джерела агентства в ОПЕК+, додавши, що більше деталей опрацьовується.

Країни, які здійснили добровільне скорочення у другому раунді, — Алжир, Ірак, Казахстан, Кувейт, Оман, Росія, Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати, а також Габон. У третьому раунді брали удел ті ж країни, за винятком Габону.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.